De passie voor gabber verlaat je nooit

De meesten onder ons zijn bekend met de gabberstroming en de daarbij horende bekende gabbermuziek. Vooral in de jaren ’90 in Nederland had deze stroming ontzettend veel aanhang en vonden er elk weekend meerdere gabberfeesten plaats verspreid over het hele land. De fans van toen zijn opgegroeid en zijn nu vaders, bedrijfseigenaren, werknemers, entrepreneurs en wereldreizigers. Waren ze voorheen makkelijk te identificeren als gabber, vandaag zie je dat misschien niet altijd meer even goed. Maar wat je van buiten niet ziet, zit er vaak vanbinnen nog even duidelijk in als voorheen. Eens een gabber, altijd een gabber en die passie voor de stroming en de muziek raak je nooit meer kwijt.

Gabberkleding

Ook gabberkleding koop je nog steeds in een daarvoor gespecialiseerde hardcore store. Maar aangezien deze kleding nu minder in trek is, kun je je gabberoutfit nog beter online bestellen. Je hebt hier alles bij elkaar op één plaats en kunt je volledige tenue samenstellen en bestellen. Van bomberjacks tot waaiers en van sport topjes tot sleutelhangers; je kunt er alles vinden. En bovendien heb je het dan ook nog eens de volgende dag in huis. Online winkelen betekent winkelen vanuit je luie stoel, zonder wachtrijen, zonder openingstijden en zonder weersomstandigheden. Nog nooit kon je je gabberkleding zo makkelijk vinden en uitkiezen.

Gabberkleding voor kinderen

Voor kinderen is er niet veel gabberkleding beschikbaar en dit is ook niet zo vreemd, omdat de prints vaak groot en ook eng kunnen zijn. Daarnaast is het soms ook wat te uitdagend of te fel voor kinderen om mee rond te lopen. Daarom is het beter dat je je gabber outfit alleen voor jezelf koopt en dat je je kinderen later zelf laat kiezen of ze ook mee willen doen of niet. En voor alle vaders en moeders die al tientallen jaren naar de muziek luisteren is een uitje zonder kinderen naar een gabberfeest soms een erg welkome afwisseling.